Pentru persoane fizice

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Athletic Cardio Club pentru programe naţionale de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoană fizică, poate direcţiona 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către Athletic Cardio Club.

Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie, ci o parte a bugetului de stat asupra căreia puteţi decide cui va fi alocată. În cazul în care nu redirecţionaţi cei 2% din impozitul pe venit acestia vor reveni statului.

Pentru a putea redirecţiona 2% din impozitul pe venit trebuie să: 
Să îl completaţi cu datele dumneavostră (nu vă faceţi probleme dacă nu cunoaşteţi suma corespunzatoare pentru ca va fi calculată de către organele fiscale).

Să il trimiteţi la administraţia financiară de care aparţineţi până pe 15 mai 2015 (găsiţi aici adresele ANAF)

Dacă doriţi mai multe informaţii în legatură cu procedurile sau scopurile în care vor fi folosiţi bani redirectionaţi vă rugăm să ne contactaţi la office@roacc.ro.

În conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obţinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obţine informaţii cu caracter fiscal din care să reiasă “identitatea vreunei persoane fizice sau juridice”. În cazul în care doresc, persoanele, pot să ne comunice faptul că au depus formularele respective.

Pentru persoane juridice

Redirecţioneaza 20% din impozitul pe profit

Potrivit art.8 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice române care efectuează sponsorizări beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condiţiile legii. Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind Sponsorizarea scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

3‰ din cifra de afaceri;
20% din impozitul pe profit datorat statului
Potrivit procedurii din Codul Fiscal, patronii trebuie doar sa-si aleaga proiectele in care cred si sa semneze contracte de sponsorizare cu organizatiile non-profit prin care declara ca sunt de acord sa directioneze 20% din impozitul pe profit la finalul anului. Este important ca firmele mari si atentie micro-intreprinderile (aici inclus si IMM) sa doneze acesti bani cel mai tarziu in decembrie, altfel banii se pierd in buget.

Procedura este simplă: se calculează suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit al companiei şi se încheie un contract de sponsorizare.

Cheltuielile sunt deductibile, deci costurile pentru companie sunt zero.

Exemplu:
O societate realizează profit de 100.000 lei
Impozitul pe profit datorat statului: 100.000*16/100=16.000 lei
20% din impozitul pe profit datorat: 16.000*20%=3.200 lei (valoarea deductibilă a sponsorizării)

Sponsorizarea este total deductibila din impozit, dacă se încadrează în limitele impuse de codul fiscal (să nu fie mai mare de 3‰ din CA şi 20% din impozit)

Direcţionaţi 20% din impozitul pe profitul companiei dumneavoastră către Athletic Cardio Club, prin încheierea unui contract de sponsorizare!

Vă mulţumim!