ATHLETIC CARDIOCLUB: O ASOCIATIE UNICA, ORIGINALA !

 

ATHLETIC CARDIOCLUB este o asociatie care are drept obiecti promovarea activitatii fizice ca mijloc principal de prevenire a bolilor cardiovasculare. Caracterul unic, originalitatea Athletic CardioClub consta in faptul ca aceasta este prima si singura asociatie care promoveaza stilul de viata sanatos prin EXEMPLUL PERSONAL AL MEDICILOR!.

 

Athletic CardioClub a fost fondat in 2012 de catre 17 medici cardiologi cu sprijinul Societatii Romane de Cardiologie si al Fundatiei Romane a Inimii. Ideea centrala din Athletic CardioClub este practicarea activitatii fizice si a sportului cu medicii in prima linie. Din acest motiv sloganul ACC este: „ALEARGA CU NOI PENTRU INIMA TA!”.
Cu alte cuvinte: „Faceti ceea ce fac si eu si NU numai ceea ce va spun eu !”.

 

Athletic CardioClub va ofera, in primul rand, aplicatia „Obiectiv 600 km.*” (functionala si pe telefoanele mobile sau pe tablete), o motivatie originala pentru a practica zilnic activitatea fizica. Pe scurt, fiecare membru ACC poate sa practice zilnic efortul fizic, indiferent de forma acestuia: mers pe jos, alergare, mers pe bicicleta (chiar acasa, pe bicicleta statica), inot, ski, etc. La sfarsitul zilei fiecare participant isi introduce in aplicatie numarul de kilometri pe care i-a parcurs in ziua respectiva. Pentru fiecare tip de efort fizic enuntat mai sus se creeaza, instantaneu, un clasament care este actualizat in timp real. In prezent, zeci dintre membri ACC figureaza in clasamentele „Obiectiv 600 km”. In luna februarie a fiecarui, cu ocazia Galei Premiilor Athletic CardioClub toti membri ACC care au adunat cel putin 600 de kilometri in anul precedent primesc diploma care atesta performanta lor. Pentru cei clasati pe primele trei locuri se acorda medalii de aur, argint si bronz pe categorii de varsta si sex.

 

In al doilea rand Athletic CardioClub incurajeaza participarea membrilor sai la competitii sportive pentru amatori. ACC depune eforturi pentru sprijinirea participarii echipei sale la editiile anuale ale „The World Health and Medical Games”. In ultimii trei ani participarea membrilor ACC la aceasta campionat mondial al cadrelor medicale s-a concretizat intr-un total de 56 de medalii (!). In cadrul Galei Premiilor Athletic CardioClub diplome, medalii si trofee speciale sunt acordate celor care s-au distins in competitiile sportive

 

Vizionati rubrica „Profile” de pe site-ul nostru. Veti gasi alte motivatii pentru a deveni membru Athletic CardioClub.

Numerele lunare ale ACC NEWSLETTER pe care le veti primi va vor tine la curent cu activitatea comunitatii noastre.

 

VA ASTEPTAM ALATURI DE NOI ! TREBUIE SA INDEPLINITI DOAR DOUA CONDITII: SA NU FUMATI SI SA PRACTICATI EFORT FIZIC 30 DE MINUTE PE ZI. VETI FACE PARTE DINTR-O COMUNITATE DINAMICA DOMINATA DE OPTIMISM SI DE DORINTA DE VIATA! SANATOASA !

 

* standardul de 600 km. a fost calculat in conformitate cu Ghidul european de preventie a bolilor cardio-vasculare. Acesta recomanda 30 minute de efort fizic moderat/zi, minim 5 zile pe saptamana. Aceasta inseamna, spre exemplu, a percurge 3 km. in mers pe jos alert, in 30 de minute. Rezultatul este 60 km/luna, respectiv 720 km./an. S-a optat pentru primii ani pentru o limita mai redusa, de „incurajare”.

Clipuri de prezentare ROACC