Athletic CardioClub este primul club sportiv creat de medici si dedicat promovarii activitatii fizice si sportului ca mijloc esential de preventie a bolilor cardiovasculare.

Poate fi membru Athletic CardioClub orice persoană (medic sau avind alta profesie sau preocupare) care îndeplineşte următoarele două condiţii:

 • Practică în mod constant activitate fizică (minim 30 de minute de efort moderat
  pe zi, minim 5 zile pe săptămână)
 • Nu fumează

Membrii Athletic CardioClub pot fi:

 • Membri Fondatori: persoanele fizice şi juridice care au fondat Athletic CardioClub (a se consulta statutul).
 • Membri Asociați: medici cardiologi care au aderat la Athletic CardioClub
 • Membri Susținători:a) medici de alte specialităţi decât cardiologia, care doresc să participe la punerea în practică a obiectivelor asociaţiei.
  b) persoane fizice de alte profesii (inclusiv studenţi şi elevi) care doresc să participe la punerea în practicp a obiectivelor asociaţiei;
  c) Persoanele juridice care doresc să sprijine activităţile Athletic CardioClub.

 

În funcţie de gradul lor de activitate fizică, membri Athletic CardioClub pot aparţine uneia dintre urmatoarele categorii:

BRONZE
Efort fizic moderat, timp de 30 de minute/zi, 5 zile pe saptamana sau 150 de minute, în total, pe saptamână). În această categorie se înscriu şi persoanele care doresc să susţină moral şi/sau prin alte mijloace activitaţile Athletic CardioClub dar a căror condiţie fizică nu le permite efectuarea efortului fizic.
SILVER
Practicarea individuală, in mod constant a unor discipline sportive fără participare la competiții.
GOLD
Activitate sportivă de (semi)performanţă certificată prin participare la competiţii sportive oficiale, în ţară şi/sau în afara ţării.
PLATINUM
Activitate sportiva de performanta în competiții oficiale cu ocuparea unuia dintre locurile 1-6